Web 2 print

We colour your ideas

Web 2 print

Web 2 print staat voor een werkwijze waarbij men via het internet, informatie kiest, upload of invult. Deze informatie wordt automatisch naar een vormgegeven publicatie omgezet en verder verwerkt tot een grafisch en/of elektronisch eindproduct. In eerste instantie werd dit toegepast voor huisstijldrukwerk, maar inmiddels kunnen hiermee uiteenlopende eindproducten worden gemaakt, zoals brochures, nieuwsbrieven, mailing kaarten, catalogi, posters, etiketten, ...

Voordelen

Voordeel voor de gebruiker is dat deze volledig (maar vaak ook wel binnen vooraf gedefinieerde grenzen) bepaalt hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Meestal wordt een preview (PDF of JPEG) in de browser getoond, die al dan niet na goedkeuring, tot een bestelling leidt. Daarbij kunnen ook procesgegevens zoals oplage, afleveradres, afwerking etc. worden gespecificeerd. Verdere voordelen zijn: huisstijlbewaking, kostenbesparing op DTP- en overhead uren, bestellen op ieder moment en willekeurige locatie, korte doorlooptijd, etc.

Eenvoudig en snel

Onze website is 24h op 24h beschikbaar. Drukwerk opdrachten bewerken en bestellen kan dus waar en wanneer u dat wenst. Verschillende van onze WTP producten worden binnen de 48h bij u thuis geleverd. Dankzij automatisatie in de vormgeving en uw eigen input van de data, zijn er geen bijkomende opmaak kosten. Enkel print kosten en verzendkosten maar geen extra pre-press kosten. U kan uw drukwerk ook komen afhalen in Aartselaar.

Huisstijl behouden

Een huisstijl wordt vaak corporate identity genoemd. In die definitie gaat het over de stijl van het huis, en dat gaat verder dan puur visuele zaken. Het gaat ook over communicatie en over het gedrag van de organisatie en haar medewerkers. Deze 3 elementen (design, communicatie en gedrag) dienen evenveel aandacht te krijgen tijdens een huisstijltraject. Volgens professor C.B.S. Van Riel, in het boek "Identiteit en imago" van 2003, ligt het aandeel van de factor gedrag in de identiteit van een onderneming rond 90%. Design en communicatie maken dan de resterende 10%.

Huisstijl wordt vaak verwaarloosd, dit kan noodlottige gevolgen hebben voor de onderneming.

Onze klanten zijn bedrijven die meestal duidelijke huisstijl elementen hebben. De vormgeving moet dus eerst goedgekeurd worden. Meestal worden de huisstijl kenmerken overgenomen en daarna verder gepersonaliseerd. Zo blijft de huisstijl bewaakt en is de inhoud steeds helemaal variabel.

Vakmensen en professionele software

Als u zelf een mailing ontwerpt, dan zal u ondervinden dat door het  gebruik van beelden en logo’s er soms  problemen onstaan bij het verwerken van de verschillende records. Wij gebruiken verschillende professionele programma's die samen met onze kennis zorgen voor een vlotte verwerking van grote variabele print opdrachten. Hierbij is de juiste print commando's en rip software zeer belangrijk. Indien u op het punt staat om een nieuwe mailing uit te sturen, bespaar u dan de nodige problemen door deze zelf te willen uitvoeren. Onze gespecialiseerde medewerkers zullen deze taak met veel enthousiasme voor u uitvoeren.

Voordelen

  • Bewaken van uw huisstijl
  • Professionele vormgeving voor alle producten
  • Eenvoudig en snel bestellen
  • Office medewerker bestelt hoogwaardig drukwerk
  • Lagere kosten en print on demand

Producten

  • Naamkaarten
  • Verhuisberichten
  • Brochures
  • Mailingkaarten
  • Folders

Wij vertrekken altijd uit een ijzersterk ontwerp en dat vormt de basis voor een goed product. Wij kunnen verder gaan in uw bestaande huisstijl of maken een nieuwe huisstijl of een combinatie van uw bestaande huisstijl met nieuwe elementen. Steeds houden wij rekening in onze ontwerpen met verder automatisering van deze producten.

Het ontwerp zal steeds dienen voor een template waar uzelf inhoud kan aanpassen. Zo kan u zelf beelden en teksten aanpassen binnen de afgesproken template. Zo behouden we het ijzerstrerk ontwerp en voegen de actuele informatie toe.

Automatisering

Als wij kunnen automatiseren en u zo meer comfort kunnen geven en zo prepress kosten kunnen drukken of laten wegvallen zullen wij dat zeker doen. Wij starten met uw opmaak en maken proeven tot deze 100% op punt staat, nakijken en voorzien van de variabele gegevens en daarna een online template maken zodat uw medewerkers (zonder opmaak kennis en beperkte online kennis) zelf de producten kunnen aanvragen via onze website.  Zo kan u zelf uw drukwerk aanpassen, nakijken, bestellen wanneer u dat wenst.